Food Tech 2019 är ett samarbete mellan Alfred Nobel Science Park i Örebro och Di Digital där de mest innovativa Food Tech-bolagen, makthavarna och investerarna möts för att sätta ljus på nya digitala lösningar för jordbruks- och livsmedelsbranschen. Ett viktigt inslag under dagen var en pitchtävling mellan sex heta startup-bolag. SAS i samarbete med HKCCSE erbjöd vinnaren en resa till Hong Kong för att få möjlighet att finna ut möjligheterna för export till Hong Kong och Kina. För att berätta om de möjligheter som Hong Kong kan erbjuda start-ups var Sveriges generalkonsul i Hong Kong, Helena Storm på plats. Åsa Elm, styrelsemedlem i HKCCSE deltog i styrelsearbetet och nominerade två kandidater. Deltagarna fick sedan rösta fram vinnaren och prisutdelare i konserthallen i Örebro var Prins Carl Philip. Det vinnande bidraget blev företaget Beescanning med bas i Lindesberg. Bidöden är stor och leder till problem för odlare runt om i världen. Beescanning har utvecklat en mobilapp med vilken biodlare kan fotografera sina bin och genom en AI-analys få fram information om bisamhället drabbats av dödande parasiter och om lämpliga åtgärder.